Obavijesti
Nagrada

Dodjela nagrada DPUH „Radovan Ivančević“

Nagrada Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske „Radovan Ivančević“ dodjeljuje se jedanaestu godinu zaredom. Povjerenstvo od pet redovnih članova Društva u sastavu Ljerka Dulibić, Ariana Kralj, Drago Miletić, Danko Šourek i Jadranka Vinterhalter na temelju primljenih prijedloga odlučili su o dobitnicima.

Nagradu „Radovan Ivančević“ za životno djelo primit će Nada Grujić, a godišnju nagradu Vesna Meštrić za izložbu Vjenceslav Richter – Buntovnik s vizijom (MSU, Zagreb).

Za izložbe Izazov moderne Zagreb – Beč oko 1900. (Galerija Klovićevi dvori, Zagreb) i Herausfoderung Moderne: Wien und Zagreb um 1900 (Belvedere, Beč) dodijelit će se Povelja za unapređenje i promicanje povijesti umjetnosti autorskom timu izložbe u sastavu: Irena Kraševac (Institut za povijest umjetnosti), Marina Bagarić (Muzej za umjetnost i obrt), Darija Alujević (Arhiv za likovne umjetnosti HAZU) i Petra Vugrinec (Galerija Klovićevi dvori). U istoj kategoriji laureat ove nagrade je Miljenko Jurković za 25 godina održavanja skupova Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek.

Nagrade za diplomski rad ove će godine biti uručene Dejanu Trohi (Odsjek za povijest umjetnosti, Rijeka, mentor: Marijan Bradanović), Nikolini Demark (Odsjek za povijest umjetnosti, Zagreb, mentorica: Jasenka Gudelj) i Ivani Mihaeli Žimbrek (Odsjek za povijest umjetnosti, Zagreb, mentori: Maša Grdešić i Dragan Damjanović).

Svečana dodjela nagrada DPUH „Radovan Ivančević“ za 2017. godinu održat će se u srijedu, 16. svibnja 2018. godine s početkom u 19:00 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, Zagreb.

-
Izvor: www.dpuh.hr