Novosti
Popularizacija znanosti

Dani otvorenih vrata!

Na prvi dan proljeća 2018. godine Institut za povijest umjetnosti širom otvara svoja vrata svim zainteresiranim građanima na Danima otvorenih vrata u srijedu i četvrtak, 21. i 22. ožujka.

Želja nam je široj javnosti približiti istraživanja koja Institut provodi u poljima povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, vizualne kulture, a osobito u radu na valorizaciji i prezentaciji hrvatske kulturne baštine.

Ove godine priredili smo za sve naše posjetitelje raznovrstan program koji pruža presjek aktualnih projekata Instituta, predstavljajući kroz pojedine točke programa rezultate istraživanja u tijeku te najavljujući projekte i izdanja čija je provedba tek pred nama. Posjetitelji će tijekom dva dana programa imati priliku poslušati znanstvenike Instituta i njihove vanjske stručne suradnike okupljene oko okruglog stola o projektu Umjetničke topografije Hrvatske i u razgovoru o suvremenom razumijevanju i aktualnim problemima kulture stanovanja. Predstavit ćemo najnovije rezultate primijenjenih istraživanja u području zaštite i obnove spomeničke baštine te aktualne i realizirane projekte pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost. U punom duhu otvorenih vrata posjetiteljima ćemo pružiti uvid u rad bibliotečne i dokumentacijske službe Instituta na očuvanju i prezentaciji vrijedne građe iz zbirki Arhiva, donacija i ostavština.

Program Dana otvorenih vrata zaključit ćemo u četvrtak predstavljanjem novih nakladničkih projekata Instituta i aktualnog broja Radova Instituta za povijest umjetnosti, znanstvenog časopisa koji kontinuirano izlazi već 45 godina.

Pozivamo vas da nas posjetite i iskoristite ovu priliku za razmjenu informacija i znanja o aktualnim zbivanjima u polju povijesti umjetnosti. Za sve posjetitelje u Zagrebu omogućit ćemo i prodaju svih izdanja Instituta po prigodnim cijenama.

Detaljnije informacije o programu pročitajte ovdje.

Dobrodošli!