Obavijesti
Preporučamo

Visovac – duhovnost i kultura

Nakon opsežnog trogodišnjeg rada na istraživanju, valorizaciji i stručno-znanstvenoj obradi blaga riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti na otoku Visovcu, u Muzeju za umjetnost i obrt se od 30. 11. 2019. do 30. 1. 2020. održava izložba „Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini“.

Izložba će prvi put predstaviti javnosti raskoš od oko 500 predmeta iz zbirki franjevačke samostanske riznice, knjižnice i arhiva. Na ovom složenom interdisciplinarnom izložbenom i nakladničkom projektu, pod vodstvom muzejske savjetnice dr. sc. Anđelke Galić, autorice izložbe i urednice monografije, pune tri godine radio je tim vrsnih stručnjaka kustosa, konzervatora i restauratora iz Muzeja za umjetnost i obrt, restauratora i konzervatora iz Hrvatskog restauratorskog zavoda s područnim odjelima u Splitu, Zadru i Dubrovniku, kao i brojni restauratori, preparatori, konzervatori, fotografi, povjesničari umjetnosti, teolozi, znanstvenici s Filozofskih fakulteta u Zagrebu i Splitu, filolozi, arhitekti, muzikolozi s Odjela za povijest hrvatske glazbe u HAZU, Umjetničke akademije u Splitu i dr.

Uz ostale značajne doprinose koji će se moći vidjeti na izložbi fotografi Paolo Mofardin (IPU) i Jovan Kliska (HRZ) ko-autori su uvodnog videopriloga snimljenog na lokalitetu Visovac u kolovozu 2019. godine.

Više informacija o izložbi potražite ovdje.

-
Kontakt: Paolo Mofardin