Novosti
Radionica

Drveni kip sv. Jeronima u Valici

Dr. sc. Vlasta Zajec sudjelovat će na devetoj radionici projekta „Zaboravljena baština – drveni oltari u Istri“, koja će se održati 30. rujna u 10 sati u prostoru bivše pizzerije Lav u Valici, pod naslovom „Drveni kip sv. Jeronima u Valici“.

Program radionice dostupan je na poveznici.

Više informacija o projektu potražite ovdje.

-
Deveta radionica projekta „Zaboravljena baština: drveni oltari u Istri“ koji se ostvaruje u suradnji Instituta za povijest umjetnosti, Hrvatskog restauratorskog zavoda i Povijesnog i pomorskog muzeja Istre s temom „Drveni kip sv. Jeronima u Valici“ održat će se u prostoru bivše pizzerije Lav u Valici 30. rujna 2019.s početkom u 10 sati.

Povjesničarka umjetnosti Vlasta Zajec u svojem će izlaganju predstaviti drveni kip sv. Jeronima dajući uvid u podrijetlo tipološkog rješenja te umjetničku vrijednost tog djela, dok će nas konzervatorica-restauratorica Kristina Bin Latal iz Hrvatskog restauratorskog zavoda upoznati s tijekom konzervatorsko-restauratorskih radova na drvenoj polikromiranoj skulpturi na primjeru tog kipa. U praktičnom dijelu radionice bit će prikazane povijesne tehnike pozlate i restauratorskih postupaka na polikromiranim drvenim oltarima (radionicu vode konzervatorice-restauratorice Laura Stipić Miočić, Kristina Bin Latal i Lucija Roce iz Restauratorskog odjela Vodnjan-Juršići). Za kraj radionice predviđen je zajednički obilazak crkve sv. Jeronima u Valici.

-
Kontakt: Vlasta Zajec