Obavijesti
Život umjetnosti

Predstavljanje temata o digitalnoj humanistici u Splitu

Pozivamo vas na predstavljanje temata o digitalnoj povijesti umjetnosti u petak, 17. ožujka 2017. godine, u predavaonici Centra Studia Mediterranea u Splitu (Poljana kraljice Jelene 1/III kat) s početkom u 11 sati.

Prezentacije i diskusija bit će usmjereni prema metodološkoj konfiguraciji digitalne povijesti umjetnosti kao novoga istraživačkoga polja i njegova odnosa prema analognim istraživačkim praksama humanističkih znanosti. Uz to, bit će govora i o problemima financiranja i evaluacije znanstvenih rezultata digitalne humanistike, njihovoj rodnoj stratifikciji i mogućim smjerovima razvoja.

-
11:00‒11:40
Nikola Bojić
Otvaranje prostora za razgovor o novim znanstvenim paradigmama

11:40‒12:20
Dalibor Prančević
Digitalna humanistika i digitalna povijest umjetnosti

12:20‒13:00
Ljiljana Kolešnik
Rekonstrukcija socijalne mreže Novih tendencija ili o korisnosti primjene metoda kvantitativne analize u povijest umjetnosti


Temat recentnog broja časopisa Život umjetnosti 99/2016. rezultat je interdisciplinarnog istraživačkog projekta „ARTNET – Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetničke grupe i udruženja“, koji se uz podršku Hrvatske zaklade za znanost provodi Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu.


Više informacija i online izdanje potražite na stranicama časopisa zivotumjetnosti.ipu.hr.

-
Kontakt: zivot-umjetnosti / ipu.hr