Novosti
Popularizacija znanosti

Dani otvorenih vrata!

U godini u kojoj smo u okviru programa Fokus na baštinu raznovrsnim aktivnostima obilježili 55. obljetnicu osnutka Instituta za povijest umjetnosti, ovih dana otvaramo svoja vrata svim građanima na Danima otvorenih vrata u srijedu i četvrtak 9. i 10. studenoga 2016. godine.

Želja nam je širu javnost pobliže upoznati s istraživanjima koja Institut provodi u polju povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, vizualne kulture, a posebno u segmentu valorizacije i prezentacije hrvatske kulturne baštine.

U formatu predavanja i javnih razgovora govorit ćemo o specifičnim i raznovrsnim temama koje su trenutno u fokusu istraživanja naše znanstvene zajednice. Primjerice, predstavit ćemo začetak višegodišnjeg projekta kojemu je u fokusu evaluacija naslijeđa CIAM-a (Međunarodnog kongresa moderne arhitekture) a rezultat je istraživačkog rada na projektu „Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetnike grupe i udruženja“, a s druge strane predstavljamo projekt „Zaboravljena baština: drveni oltari u Istri“, kojeg provodimo u partnerstvu s Hrvatskim restauratorskim zavodom o problemu istraživanja, obnove i prezentacije drvenih oltara i transferu specijalističkih znanja povjesničara umjetnosti i restauratora lokalnoj zajednici u Istri, koja je primarni baštinik ovog tipa kulturne baštine.

U godini u kojoj naš znanstveno-stručni časopis za suvremena likovna zbivanja Život umjetnosti obilježava 50. godišnjicu kontinuiranog izlaženja, pozivamo vas da nam se pridružite na javnom razgovoru s nekolicinom autora okupljenih oko tematskog broja Metafora prtljage (98-2016).

Dani otvorenih vrata Instituta za povijest umjetnosti prilika su za razmjenu informacija i znanja o aktualnim zbivanjima u polju povijesti umjetnosti. Stoga vas pozivamo da nas posjetite u Zagrebu kao i u splitskoj podružnici – Centru Cvito Fisković i informirate se o aktualnim programima i projektima koje provodimo. Za sve posjetitelje u Zagrebu omogućit ćemo i prodaju svih izdanja Instituta po prigodnim cijenama.

Detaljnije informacije o programu pročitajte ovdje.

Dobrodošli!