Obavijesti
Časopis Život umjetnosti

O Životu umjetnosti online – predstavljanje u Splitu

Predstavljanje časopisa Život umjetnosti održat će se u četvrtak 26. svibnja u predavaonici Centra Studia Mediterranea u Splitu (Poljana kraljice Jelene 3/III) s početkom u 19 sati.

Povod za razgovor je nedavno dovršena digitalizacija svih starih brojeva časopisa Život umjetnosti (od br. 1/1966. do br. 61-62/1999.), čime je ukupno (novih) 1084 članka od sada dostupno u online izdanju časopisa na stranici: zivotumjetnost.ipu.hr.

Ovim projektom osigurana je javna dostupnost sadržaja objavljenog u časopisu proteklih 50 godina. U tom se periodu ova periodična publikacija profilirala u značajnu platformu, mrežu autora i suradnika, koji su svojim stručnim i znanstvenim autorskim prilozima oblikovali i obilježili značajne osobnosti, fenomene i događaje u polju vizualne kulture, arhitekture, povijesti umjetnosti i likovne kritike druge polovice 20. stoljeća u Hrvatskoj.

Sudionici: Branko Franceschi (Galerija umjetnina u Splitu, ravnatelj), doc. dr. sc. Dalibor Prančević (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu) i Irena Šimić (Institut za povijest umjetnosti).

-
Više informacija o časopisu potražite na stranicama Života umjetnosti.