Novosti
Međunarodna suradnja

From Riverbed to Seashore

Institut za povijest umjetnosti sudjeluje u provedbi značajnog dvogodišnjeg projekta pod nazivom Connecting Art Histories. From Riverbed to Seashore. Art on the Move in Eastern Europe and the Mediterranean in the Early Modern Period, koji u okviru programa Connecting Art Histories organizira sveučilište Harvard uz podršku Getty Foundation.

Projekt je koncipirala i vodi ga prof. Alina Payne (professor of History of Art and Architecture, Harvard University, Department of History of Art and Architecture) uz pomoć i u suradnji s nekoliko znanstvenika: Gulru Necipoglu (Harvard), Cemal Kafadar (Harvard), Ioli Kalavrezou (Harvard), Joško Belamarić (Institut za povijest umjetnosti) i Stanko Kokole (Sveučilište u Ljubljani).

Sudionici projekta su mlađi znanstvenici u post-doktorskom statusu, koji su se prijavili s projektom i prošli na natječaju raspisanom prošle godine. Među 14 odabranih znanstvenika s raznih strana Europe i Hrvatske: Darka Bilić, Daniel Premerl i Ana Šverko (Institut za povijest umjetnosti) te Mirko Sardelić (HAZU, Odsjek za povijesne znanosti).

Seminari na kojima je sudjelao 21 član iz Poljske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Ukrajine, Rusije i Turske odvijali su se tijekom 2014. i 2015. godine. Prvi dio održan je od 24.5.‒8.6.2014. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj, drugi dio od 19.1.‒4.2.2015. na Sveučilištu Harvard u SAD, a treći dio u periodu od 11.6.‒22.6. 2015. u Bukureštu (Rumunjska).

Više informacija o projektu potražite ovdje.

-
Kontakt:
Joško Belamarić