Obavijesti
ČASOPIS ŽIVOT UMJETNOSTI

Umjetnost i društveni pokreti

Novi broj časopisa Život umjetnosti na temu Umjetnost i društveni pokreti potpisuju gostujuće urednice Vesna Vuković, Ivana Hanaček i Ana Kutleša (BLOK – lokalna baza za osvježavanje kulture), a okupio je priloge autora/ica: Lidija Krienzer Radojević, Mario Kikaš, Jelena Petrović, Jonas Staal, Can Gülcü.

„Postavljajući si neka osnovna pitanja, kao što su: kako to da društveno angažirana umjetnost cvjeta u doba kad je društveni projekt doživio propast, ili: kako to da umjetničke prakse sve više preuzimaju političku agendu, ili: kakav je odnos između socijalnih praksi i propadanja društvene infrastrukture, uviđamo nužnost inzistiranja na historijskoj specifičnosti suvremenih društveno angažiranih praksi, kao jedinom ispravnom polazištu za njihovu analizu i valorizaciju.“ (Iz uvodnika)

Promocija će se održati u srijedu 24. 2. 2015. s početkom u 19 sati u BAZI, novootvorenom prostoru udruge BLOK (Adžijina 11), u okviru koje će o tematu časopisa govoriti Irena Borić (nezavisna kustosica), Mario Kikaš (aktivist i kulturni radnik), Goran Pavlić (Akademija dramske umjetnosti, Zagreb) te Vesna Vuković (BLOK).

Za više informacija i online narudžbu posjetite stranice časopisa: http://zivotumjetnosti.ipu.hr/97-2015/

-
Kontakti:
zivot-umjetnosti / ipu.hr
blok / blok.hr