Obavijesti
Međunarodna konferencija

Projekt Grand Tour Dalmatia u Oxfordu

Iva Raič Stojanović i Ana Šverko sudjeluju na 45. godišnjoj konferenciji The British Society for Eighteenth-Century Studies, gdje će predstaviti metodologiju izrade i mogućnosti primjene kronogeografske baze „grand turizma“ u Dalmaciji u 18. i 19. stoljeću, koja trenutno sadrži oko 300 unosa, a bit će javno dostupna do kraja 2016. godine.

Baza je originalno osmišljena u sklopu uspostavnog istraživačkog projekta Instituta za povijest umjetnosti Dalmatia – a destination of the European Grand Tour in the 18th and the 19th century, pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost. Kronogeografska baza, koju dizajnira Damir Gamulin, a razvija Bruno Babić, temelji se na odnosu autor – mjesto – djelo, odnosno okuplja knjige, slike, fotografije, pisma i eseje koji su nastali kao rezultat izravnog doživljaja mjesta iz perspektive autora – putnika.

Program konferencije, koja će se održati od 6.–8. siječnja 2016. godine u St Hugh's College u Oxfordu, Velika Britanija, možete naći na linku: https://www.bsecs.org.uk/conferences/annual-conference/

Više o GTD projektu na stranici: http://grandtourdalmatia.org/

-
Kontakti: Ana Šverko i Iva Raič Stojanović