Centar Cvito Fisković

O osnutku i radu

Centar Cvito Fisković u Splitu podružnica je Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, osnovana 1. lipnja 2010. godine.

Centar svakodnevno surađuje s mrežom značajnih srodnih ustanova u Europi i Americi, pa je tako u kratkom razdoblju pripremio seriju znanstvenih i stručnih simpozija i kolokvij te niz važnih konzervatorskih studija i projekata. Djelatnost Centra vidljiva je, nadalje, u nizu članaka, studija i knjiga njegovih djelatnika koje su u proteklom periodu objavljene u znanstvenim i stručnim publikacijama.

Predviđeno je, konačno, da u splitskoj podružnici Instituta za povijest umjetnosti u bliskoj budućnosti počne djelovati Mediteranski centar za povijest umjetnosti čime će Institut u još većoj mjeri postati dijelom internacionalne mreže znanstvenih ustanova na području povijesti umjetnosti i kulture.

Projekti

Konferencije

Centar od 2015. godine organizira jednom godišnje tjedan znanstvenih i stručnih predavanja pod nazivom Discovering Dalmatia, koji okuplja istaknute stručnjake koji svoj istraživački interes usmjeravaju na kulturnu baštinu Dalmacije i Mediterana. Više informacija o održanim skupovima potražite ovdje.

Ciklus predavanja

Ciklus javnih znanstvenih i stručnih predavanja, konferencije i skupove te ostale aktualnosti vezane uz programske i projektne djelatnosti Centra Cvito Fisković u Splitu možete pratiti i na stranicama:

http://cikluspredavanja.wordpress.com/

  • Ovdje možete preuzeti programsku knjižicu u kojoj su predstavljene aktivnosti Centra kroz program popularizacije znanosti tijekom 2014. godine.
  • Ovdje možete preuzeti programsku knjižicu u kojoj su predstavljene aktivnosti Centra kroz program popularizacije znanosti tijekom 2013. godine.

Ljudi

Kontakt

Institut za povijest umjetnosti
Centar Cvito Fisković
Kružićeva 7, 21 0000 Split
T. 021 345 036
F. 01 6112 742