Novosti
Izložba

Obnova Muzeja Mimara

Otvorenje izložbe Muzej Mimara – obnova održat će se u utorak, 19. prosinca 2023., u 18:00 sati u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Mažuranića 14).

Zgrada Muzeja Mimara zaštićeno je kulturno dobro koje je u potresu pretrpjelo velika oštećenja te je od 22. ožujka 2020. zatvoreno za javnost. Stradalo je krovište zgrade s posebice teškim oštećenjima velike, reprezentativne dvorane na drugome katu, a oštećena su i neka izložena djela koja su u međuvremenu restaurirana. O svim ovim segmentima – presjeku djelovanju Muzeja Mimara od otvaranja 17. srpnja 1987. do današnjih dana; životopisu velikog donatora Ante Topića Mimare; fundusu; oštećenjima od potresa; povijesti zgrade; konzervatorsko istražnim radovima; smjernicama konzervatorskog elaborata; obnovi i planovima za budućnost muzeja pogledajte na izložbi dvojezičnih, fotografijama bogato opremljenih, eksplikativnih panoa.

Uz ravnateljicu Muzeja Mimara Ladu Ratković Bukovčan autorice izložbe su Irena Kraševac, Ana Šverko i Katarina Horvat-Levaj.

Konzervatorski elaborat izrađen u Institutu za povijest umjetnosti 2021. godine dostupan je kao mrežno izdanje.

Više informacija o izložbi ovdje.

-
Kontakt: Katarina Horvat-Levaj