Obavijesti
IZLOŽBA

Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma

U rujnu ove godije, u sklopu Dana grafike, tradicionalne manifestacije Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku, otvara se izložba Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma.

Autori izložbe jesu istaknuti stručnjaci za umjetnost ranog novog vijeka Dr. Achim Gnann (Albertina, Beč) i Dr. Milan Pelc (Institut za povijest umjetnosti, Zagreb), a kustos izložbe jest Ivan Roth, mag. hist. art. (Muzej likovnih umjetnosti, Osijek).

Izložba u Osijeku predstavit će više od stotinu grafičkih listova Andrije Medulića. Nukleus izložbe čini pozamašna brojka listova posuđenih iz Kolekcije Baselitz, privatne kolekcije smještene u Salzburgu čiji je vlasnik, osim što je zaljubljenik u klasičnu grafiku starih majstora, jedan od najistaknutijih njemačkih slikara-grafičara 20. stoljeća Georg Baselitz. Manji dio građe bit će posuđen iz nacionalnih baštinskih ustanova kao što su Muzej za umjetnost i obrt (Zagreb), Nacionalna i sveučilišna knjižnica (Zagreb), Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Zagreb) te Muzej i zbirka Baltazara Bogišića (Cavtat). Dio građe bit će posuđen iz istaknutih europskih baštinskih ustanova kao što su Bibliothéque nationale de France (Pariz), Kunsthistorisches Museum (Beč), Albertina (Beč) i Pinacoteca Nazionale (Bologna).

Više o izložbi pogledajte ovdje.

-
Kontakt: Milan Pelc