Obavijesti
Projekti

Projekti Instituta podržani od Zaklade Adris

Dva projekta Instituta za povijest umjetnosti dobitnici su donacije Zaklade Adris za potporu znanstvenim i istraživačkim projektima.

Recenzirani znanstveni zbornik konferencije Watching, Waiting and the Photographic Representation of Empty Places u izdanju Leuven University Press dobio je potporu za publiciranje. Zbornik kojeg uređuju dr. sc. Sandra Križić Roban i dr. sc. Ana Šverko biti će jedan od rezultata HRZZ projekta Ekspozicija. Teme i aspekti hrvatske fotografije od 19. stoljeća do danas.

Projekt Prvi hrvatski ilustrirani pojmovnik klasične arhitekture s prijevodom na četiri svjetska jezika voditeljice dr. sc. Ane Šverko dobio je potporu za publiciranje ovog temeljnog alata za povijesnoumjetničku disciplinu koji se priprema u izdanju Instituta za povijest umjetnosti. Urednici izdanja su mr. sc. Siniša Runjaić i dr. sc. Ana Šverko. Preduvjet za izradu ovog pojmovnika realiziran je uz podršku Hrvatske zaklade za znanost pripremom terminološke baze klasične arhitekture u sklopu nacionalnog projekta izrade hrvatskoga strukovnog nazivlja STRUNA. Članovi autorskog i uredničkog tima su dr. sc. Joško Belamarić i dr. sc. Danko Zelić iz Instituta za povijest umjetnosti.

-
Kontakti:
Ana Šverko
Sandra Križić Roban