Obavijesti
Međunarodna suradnja

Radni posjet delegacije The J. P. Getty Trust

Institut za povijest umjetnosti posjetila je u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine, delegacija The J. Paul Getty Trusta (Los Angeles, SAD) u sastavu Thomas W. Gaehtgens (direktor Getty Research Institute), Joan Weinstein (zamjenica direktora Getty Foundation), Elizabeth Mansfield (voditeljica Getty Foundation programa „Connecting Art Histories“ i „Digital Art History initiatives“) i Barbara Gaehtgens.

U razgovoru s voditeljima aktualnih znanstvenih projekata Instituta raspravljalo se o potencijalnim budućim suradnjama i uspostavi fokusiranih programa u interesu razvoja povijesti umjetnosti u Hrvatskoj i regiji. Tijekom razgledavanja dokumentarnih fondova Instituta prezentirane su vrijedne zbirke nacrtne dokumentacije povijesnih naselja i spomeničkih kompleksa u Hrvatskoj te opsežne fotoarhivske zbirke specijalizirane u polju dokumentiranja kulturne baštine, koje su dio fototeke Instituta (N. Gattin, B. Balić).

Ravnatelj Instituta organizirao je za goste iz Gettyja posjet Knjižnici Zagrebačke nadbiskupije, Metropolitani, gdje su se upoznali s vrijednostima Valvasorove grafičke zbirke.

-
Kontakt: Milan Pelc